I en reportageserie lyfter vi fram våra externa partners och investerare. Denna gång har vi intervjuat styrelsesuppleanten Tim Hansen som är en sann entreprenör med stort IT-intresse vilket återspeglar sig i hans val av investeringar.
 

1. Kan du berätta kort om dig själv?

– Jag är utbildad IT-tekniker vid Linköpings Universitet och har även läst ekonomi och teknisk lic. Därefter har jag jobbat med att ta nya tekniska produkter till marknaden. För att nämna något personligt har jag som hobby att springa maraton runtom i världen och har i år planerat in maratonlopp i Bermuda, Los Angeles, Paris, Kalmar och Chicago.
 

2. Du har flera engagemang inom just IT-bolag. Vill du berätta mer om vad du söker i bolagen du investerar i?

– Jag har ett stort IT-intresse och av de nio bolag jag investerar i idag är samtliga IT-bolag och verksamma inom business-to-business. Jag letar efter något som kan bli världsledande inom en nischorienterad marknad och det får gärna vara nystartade företag. Inför varje investering tar jag kontakt med ett flertal av det aktuella bolagets kunder för att säkerställa att de har en positiv bild av bolaget och ser lösningarna som unika och värdefulla för sin verksamhet.
 

3. Vad var det som fick dig intresserad utav Myloc?

– När jag fick höra om Myloc® kände jag att det var unikt och såg direkt stor potential. Logistik är ett stort och dyrt problem och lösningar som kan effektivisera inom det området måste vara oerhört värdefullt för företagen. Logistiksystem i form av molntjänster känns dessutom helt rätt i tiden.
 

4. Vad ser du som Mylocs största utmaning?

– Mylocs erbjudande är helt unikt och har potential att effektivisera logistikflöden inom flera branscher och områden. Företagen borde stå i kö för att använda logistiklösningar som dessa då de med dem kan göra stora besparingar. Vår utmaning, och stora möjlighet, ligger i att visa dem och kommunicera ut detta på ett trovärdigt sätt.
 

5. Vad har du mer för förväntningar på det nya året?

– Vi har flera produktlinjer inom Myloc och har lanserat flera smarta lösningar som jag tror och hoppas att fler företag ser värdet i. Vi har till exempel Myloc® Logistics lösningar för samordnad varudistribution och Myloc® Constructions lösningar för bygglogistik som jag tror väldigt mycket på. Det känns väldigt spännande att vara med på Mylocs resa som bara har börjat!
 
Vi tackar Tim Hansen för den trevliga intervjun och ser fram emot att fortsätta Mylocs arbete framåt tillsammans med honom.
 

Facebooktwitterlinkedinmail