Igår den 14 november var det dags för Mylocs inspirationsdag för kunder, partners och andra med intresse för smarta logistiklösningar. Evenemanget ägde rum på High Court i Malmö och bjöd på flera inspirerande presentationer och mingel. Moderator för dagen var Anders Eklund, affärsområdesansvarig Myloc Construction.

Temat för höstens inspirationsdag var Logistics for Smart Cities – plan, build, live, något som samtliga föreläsare lyfte fram på olika sätt i sina presentationer under dagen. Först ut som talare var Malin Leth från Circulous som höll presentationen Game Changers – disruptive emerging solutions for smart cities. Hon berättade bland annat om de snabba förändringar vi upplever nu och om Systems Thinking. Malin gav oss även en övning där vi i grupper fick diskutera hur vi anser att vi har interagerat eller förhåller oss till framtidens trender. Spännande att lyssna på allas diskussioner!

Nästa talare var Samuel Henningsson från NetPort Science Park. Han berättade om varför intelligent logistik är lösningen när 45000 kubikmeter ska igenom en trång gränd. Han pratade även lite om varför man ska dela upp entreprenaden och ta ansvar för logistiken i upphandlingen. Väldigt intressant!

Efter en paus med fika och mingel var det dags för Anders Eklund från Myloc som berättade om konceptet Myloc Construction och hur det möjliggör för effektivare byggproduktion genom ett helhetsgrepp kring hela byggprojektets Supply Chain. Han visade även flera smarta funktioner i appen Myloc Construction GO. Läs gärna mer om appen här.

Nästa talare var Mikael Jonsson från Ramirent som berättade om temporära fabriken – bidrag till effektivare byggproduktion. Väldigt intressant att höra om hur byggarbetsplatsen blir en temporär fabrik under byggproduktionens gång. Vi fick även se hur Ramirent jobbar med VR för att förbättra säkerheten och effektivisera arbetet i byggprojekten.

Efter den andra fika- och mingelpausen var det dags för Olof Bohlin från Upphandling Södertörn som pratade om deras spännande satsning på Samordnad Varudistribution med digitalisering och processmässiga innovationer. Han berättade bland annat om hur flödet ser ut och om hur de lyckats digitalisera arbetet med IT-stöd för bland annat aviseringar och avvikelsehantering.

Sedan var det dags för Linus Eiring och Nils Lundberg från Myloc som berättade närmare om Myloc City Logistics och våra digitala lösningar för effektiv citylogistik. De presenterade bland annat vår kommande app med stöd för bland annat Proof of Delivery. Läs gärna mer om våra lösningar för citylogistik här.

Inspirationsdagens sista talare var Erik Wastesson från Ragn-Sells som berättade om Älskade Stad, ett spännande gränsöverskridande samarbete för att öka takten till fler hållbara miljöinitiativ som gynnar en levande stadsmiljö. Han pratade även om behovet av nya digitala lösningar i logistiksamarbetet.

Efter presentationerna minglade vi vidare på Mylocs kontor där vi bjöd på god mat och dryck och även anordnade en tävling med frågor för att testa lärdomarna från dagens presentationer. Grattis till Ulf Eriksson som vann ett presentkort på Linas Matkasse!

Vi vill tacka alla som var med under vår inspirationsdagen och hoppas att vi ses igen snart! Nedan hittar ni en massa bilder från dagen. 

 


Facebooktwitterlinkedinmail