I måndags anordnade vi på Myloc och Olivetree en inspirationsdag för kunder, partners och andra med intresse för Supply Chain, logistik och digitalisering. Evenemanget ägde rum på Elite Palace Hotel i Stockholm och bjöd på flera inspirerande presentationer och mingel.

Temat för årets inspirationsdag i Stockholm var Digitaliserad Logistik, något som samtliga föreläsare lyfte fram på olika sätt i sina presentationer under dagen. Moderator var Tomas Eliasson från ÅF som skötte sitt uppdrag med bravur.

Först ut som talare var Martin Rudberg, professor i bygglogistik vid Linköpings Universitet. Han berättade om projektet Uppkopplad byggarbetsplats som är ett projekt som Linköpings Universitet och Luleå Tekniska Universitet tagit initiativ till för att öka byggbranschens digitaliseringsgrad. I samarbete med IQ Samhällsbyggnad, det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Envirnoment och Vinnova har man skapat en testbäddsmiljö där digitala lösningar skall kunna testas ute i faktiska byggprojekt.

Dagens andra programpunkt stod Stefan Fenelius, Nobolog, för. Hans presentation Logistik i komplexa lägen handlade om förutsättningarna och logistiklösningen för byggprojektet Sergelhuset. Han berättade om de olika komponenterna i deras lösning, visade intressant statistik och anordnade även en lagtävling i slutet av sitt föredrag.

Innan fikapausen höll vi själva två presentationer. Anders Eklund berättade om molntjänsten Myloc Construction som är ett koncept och en molntjänst speciellt utvecklat för byggbranschen. Myloc Construction möjliggör ett helhetsgrepp kring planering och logistik och skapar förutsättningar för effektivare och snabbare produktion och materialförsörjning. Lars Eiring presenterade Myloc Logistics och hur molntjänsten möjliggör digitalisering av logistikproduktionen. Vi fick även ta del av de senaste nyheterna kring båda molntjänsterna, såsom appen Myloc Go, sms-funktionalitet och mycket annat.

Efter en paus med fika och mingel var det dags för dagens näst sista presentation. Ingmar Ingstad från speditionsföretaget Ingstad och Nils Lundberg, Myloc, presenterade nya lösningen Track & Trace som bygger på Myloc Logistics som skapar helt nya förutsättningar för företagets Internationella handelsverksamhet, bland annat genom möjlighet att alltid veta var ett visst gods befinner sig.

Dagens sista talare var Johan Wedin från Starke Cycles / Movebybike. Han berättade om Sveriges grönaste åkeri och framtidens leveransmaskin för e-handel som är den mest miljövänliga, effektiva och snabbaste lösningen för leveranser i city. Du kan läsa mer om Framtidens leveransmaskin som tagits fram i samarbete med Myoc här.

Vi vill rikta ett stort tack till alla föreläsare och deltagare på årets upplaga av inspirationsdagen i Malmö. Kunskap, inspiration och nya bekantskaper är alltid värdefullt. Vi är särskilt glada över att vi fick så bra diskussioner efter föreläsningarna och att dessa fortsatte även senare under kvällen. Vi hoppas att vi kan fortsätta diskussionerna kring hur man effektivt jobbar med förändring och implementerar nya lösningar inom Supply Chain. Bilder från inspirationsdagen Digitaliserad Logistik nedan.


 

Facebooktwitterlinkedinmail