Igår anordnade Myloc och Olivetree en inspirationsdag för kunder, partners och andra med intresse för Supply Chain och logistik. Evenemanget ägde rum på Scandic Triangeln i Malmö och bjöd på inspirerande presentationer och mingel. 
 
Temat för årets inspirationsdag i Malmö var Logistik- förändrade behov kräver nya lösningar, något som samtliga föreläsare lyfte fram på olika sätt i sina presentationer. Moderator var vår nya kollega Mattias Eriksson som har många års operativ erfarenhet av Supply Chain-utveckling i olika former. Först ut som talare var Paul Kleiby från Network Logistics. Med sina 30 års erfarenhet brukar han beskrivas som en riktig guru i logistikbranschen.  Han har jobbat med företag inom många olika branscher, allt från dagligvaruhandeln till bilindustrin, och i hans presentation pratade han om hur man lyfter upp befintlig verksamhet till att bli högpresterande.
 
Dagens andra programpunkt stod vi själva för och berättade om hur vi bidrar till förändring, effektivisering och digitalisering genom våra molnbaserade Supply Chain-tjänster. Nils Lundberg, produktchef för Myloc Logistics, berättade om våra lösningar för effektivare projektlogistik och Warehouse Management. Anders Eklund, marknadschef och affärsområdesansvarig för bygglogistiktjänsten Myloc Construction, pratade om hur vi bidrar till snabbare och effektivare byggprojekt och passade även på att smyglansera vår nya app Myloc Construction GO.
 
Därefter fick vi lyssna på Johan Signer, Susanne Dverre-Landin och Daniel Strömberg från fastighetskonsultbolaget Set-Up som berättade om hur de jobbar med och driver förändringsarbete i en konservativ process. Efter deras presentation blev det en kort paus med mingel och Scandic Triangelns goda fikabuffé. Efter mingelstunden fortsatte konferensen med en presentation av Pär Ström från ÅF. Han berättade om deras verksamhet, satsningar på samarbeten med andra företag och hur de tar sig an nya utmaningar inom logistikområdet.
 
Den sista föreläsningen för dagen stod Lars Palebo från PostNord Fulfilment för. Han pratade om hur e-handels- och logistikbranschens stora utmaning med ökade returer skapar nya möjligheter för dem att utveckla sin verksamhet.
 
Efter inspirationsdagen med föreläsningar bjöd vi in till sedvanligt mingel på kontoret med mat från Pinchos catering. Vi vill rikta ett stort tack till alla föreläsare och deltagare på årets upplaga av inspirationsdagen i Malmö. Kunskap, inspiration och nya bekantskaper är alltid värdefullt. Vi är särskilt glada över att vi fick så bra diskussioner efter föreläsningarna och att dessa fortsatte även senare under kvällen. Vi hoppas att vi kan fortsätta diskussionerna kring hur man effektivt jobbar med förändring och implementerar nya lösningar inom Supply Chain.
 

Bilder från Logistik – förändrade behov kräver nya lösningar

Paul Kleiby
Paul Kleiby, VD för logistikkonsultbolaget Network Logistics

3 NilsLundbergMyloc
Nils Lundberg, produktchef för molntjänsten Myloc Logistics. 
 
4 anders eklund
Anders Eklund, marknadschef och affärsområdesansvarig för molntjänsten Myloc Construction.
 
Mattias Eriksson Myloc
Moderator för dagen – Mattias Eriksson, Key Account Manager på Myloc.
 
Johan Signer Set Up
Johan Signer, VD på fastighetskonsultbolaget Set Up. 
 
Susanne Dverre-Landin
Susanne Dverre-Landin, projektansvarig på fastighetskonsultbolaget Set Up. 
 
Daniel Strömberg Set-Up
Daniel Strömberg, affärsutvecklare på fastighetskonsultbolaget Set-Up
 
Pär Ström ÅF
Pär Ström, ÅF.
 
Lars Palebo
Lars Palebo, IT-chef på PostNord Fulfilment. 
 
publik
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail