I måndags anordnade vi på Myloc och Olivetree en inspirationsdag för kunder, partners och andra med intresse för Supply Chain, logistik och digitalisering. Evenemanget ägde rum på Nordic Light Hotel i Stockholm och bjöd på flera inspirerande presentationer och affärsmingel. Temat för årets inspirationsdag i Stockholm var Logistics for Change, något som samtliga föreläsare lyfte fram på olika sätt i sina presentationer under dagen. Moderator var Helena Paulsson från ÅF som skötte sitt uppdrag med bravur.

Först ut som talare var Jenny Olsson, ÅF, som berättade om det uppdrag som ÅF har, tillsammans med Myloc och DB Schenker, som logistikpartner till Region Västerbotten för ombyggnationen av Norrlands Universitetssjukhus. Tack vare en grundlig logistikanalys och förändringsledning har man kunnat implementera en logistiklösning där flödet av byggmaterial in och ut från sjukhusområdet är digitaliserat, spårbart och effektiviserat

Dagens andra programpunkt stod Fredrik Bergegård, Ahlsell, för. Han inledde med att visa några bilder från 1983 som Ahlsells dåvarande försäljningschef använde för att presentera och sälja in lösningen “Packat & Klart”.  Därefter berättade han om hur de arbetar idag, hur man lyckas med effektiv bygglogistik och samarbetet med Myloc.

Efter en fika- och mingelpaus höll Magnus Rydberg och Anders Eklund, Myloc, en närmare presentation om vår molntjänst och koncept Myloc Construction med lösningar skräddarsydda för effektivt byggande. Myloc Construction möjliggör ett helhetsgrepp kring planering och logistik och skapar förutsättningar för effektivare och snabbare produktion och materialförsörjning. Nästa föreläsare var Erik Wastesson, Ragn-Sells, som presenterade #Älskade Stad som är ett spännande gränsöverskridande samarbete kring samordnade transporter i stadskärnor. Han pratade även om behovet av nya digitala verktyg och samarbetet med Myloc som en del i lösningen.

Efter en kortare bensträckare var det dags för Jonathan Nilsson, Helsingborgs Hamn, att berätta om deras pågående resa från en IT-avdelning med ett tydligt teknikfokus, till en som nu ingår i Affärsstöd med ett tydligt fokus på att skapa värde. De inledde nyligen ett samarbete med Myloc och har implementerat Myloc Logistics som ett kompletterande stöd till deras övriga systemlösningar. Lars Eiring och Nils Lundberg, Myloc, stod för dagens sista presentation och de visade hur molntjänsten Myloc Logistics möjliggör effektivisering och digitalisering av Supply Chain- och logistikflöden inom olika branscher. De delade även med sig av nya funktioner och lösningar såsom appen Myloc Go som tidigare endast varit tillgänglig för Myloc Construction-användare.

Vi vill rikta ett stort tack till alla föreläsare och deltagare på årets upplaga av inspirationsdagen i Stockholm. Kunskap, inspiration och nya bekantskaper är alltid värdefullt. Vi är särskilt glada över att vi fick så bra diskussioner efter föreläsningarna och vid paneldiskussionen i slutet av dagen. Vi hoppas att vi kan fortsätta diskussionerna kring hur man effektivt jobbar med förändring och implementerar nya lösningar inom Supply Chain. Bilder från inspirationsdagen Logistics for Change nedan. 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinmail