Den 6 maj anordnar Myloc en inspirationsdag i Stockholm med tema Logistics for Change. I en intervjuserie presenterar vi föreläsarna och denna gång ställde vi några frågor till Jonathan Nilsson, Helsingborgs Hamn.
 

Kan du berätta lite kort om Helsingborgs Hamn och er verksamhet?

Helsingborgs Hamn är ett kommunägt bolag med drygt 220 anställda som ansvarar för en årlig godshantering på cirka 8 miljoner ton. Helsingborgs Hamn är en containerspecialist och ett logistiknav av riksintresse. Som en av Sveriges viktigaste hubb för import och export är hamnen av stor vikt för många stora transportflöden. Dessa ger upphov till omfattande fartygstrafik, tågtrafik, lastbilstrafik och lagring.
 

Vad har du för bakgrund?

Jag har en bakgrund från Logistics Service Management på Lunds Universitet Campus Helsingborg. Efter examen arbetade jag som trafikplanerare i Helsingborgs Hamn under en spännande period där ett nytt in- och ut passagesystem implementerades tillsammans med en lösning för föravisering av containers. Jag har även, mellan mina perioder i hamnen, arbetat på IKEA där jag framförallt arbetade med tullhantering och supply chain, men även utveckling av deras dåvarande tullsystem. Nu är jag, sedan två år, tillbaka i Helsingborgs Hamn och arbetar som systemförvaltare med ansvar för hamnens terminalsystem samt andra systemlösningar kopplat till våra logistikflöden. Jag ser fram emot en spännande och händelserik framtid för Helsingborgs Hamn.
 

Vad får du för tankar när du hör Logistics for change som är inspirationsdagens tema idag?

Jag tänker framförallt på hur vi idag arbetar för att säkerställa dagens lösningar och möjliggöra för framtidens lösningar. Med dagens utvecklingstakt så blir IT och logistikverksamheten allt mer beroende av varandra, vilket självklart medför förändringsarbete för att skapa en god samverkan. Det ska bli roligt att få förmedla vår syn på ämnet Logistics for change och även komplettera denna syn genom inspiration från övriga deltagares upplevelser, erfarenheter och visioner.
 

Vad kommer du att prata om på vår inspirationsdag?

Jag kommer att prata om vår pågående resa från en IT-avdelning med ett tydligt teknikfokus, till en som nu ingår i Affärsstöd med ett tydligt fokus på att skapa värde. Vi arbetar dagligen med systemlösningar kopplat till våra logistikflöden och med teknik som möjliggör en effektivare hantering. Sedan kommer jag även prata om hur, vi ser att, Myloc blir ett bra komplement till våra övriga systemlösningar och vilka möjligheter vi ser med Myloc framåt.
 

Vilka vänder sig ditt föredrag till?

Är man nyfiken på hur vi i Helsingborgs Hamn ser att vi ska kunna utnyttja dagens moderna system- och IT-lösningar för att skapa värde, så tror jag att mitt föredrag blir intressant. Föredraget riktar sig framförallt till dem som arbetar med transport, logistik och lagring, men jag är övertygad om att även andra kan se likheter med sina respektive verksamheter eller projekt.

 
 
Läs mer och anmäl dig till inspirationsdagen på denna länk:
Logistics for Change
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail