Den 6 maj anordnar Myloc en inspirationsdag i Stockholm med tema Logistics for Change. I en intervjuserie presenterar vi föreläsarna och denna gång ställde vi några frågor till Fredrik Bergegård, Ahlsell.
 
1. Berätta kort om dig själv och din roll på Ahlsell?
Jag har varit på Ahlsell i 5 år. De första två åren som ansvarig för Ahlsells divisioner och de senaste tre åren som Försäljningsdirektör och ansvarig för regionerna. Dessförinnan kom jag från tillverkande industri och reflekterade direkt på den långa värdekedjan i byggbranschen. Samtidigt hade Ahlsell varit en av mina största kunder på den svenska marknaden så jag kände väl till Ahlsells fantastiska logistikapparat och lokala närhet och tillgänglighet i hela Sverige. En räckvidd och access till slutkunder ingen tillverkare kan mäta sig med. Därmed föddes min tro på att Ahlsell kan bli så mycket mer än att ”bara flytta lådor”.
 
2. Vad kommer du att prata om på vår inspirationsdag?
– Jag kommer att prata om hur verkligheten äntligen kommit ikapp de akademiska studierna och pratet om bygglogistik. Nu gör Ahlsell och Myloc det på riktigt.
 
3. Vad får du för tankar när du hör Logistics for Change som är inspirationsdagens tema i år?
Jag tänker på de möjligheter som digitaliseringen skapar. Repetitiv projektlogistik har Ahlsell gjort i snart 20 år åt kraftledningsprojekt, förrådspåfyllnad, husfabrikanter, ROT-renoveringar, osv. Men nu möjliggör digitalisering med molnbaserade lösningar även projektlogistik åt mer komplexa icke-repetitiva projekt såsom bygglogistikprojekt.
 
4. Vad ser du fram emot mest på Mylocs inspirationsdag?
Jag ser framför allt fram emot att träffa andra branschkollegor, kunder och möjliga samarbetspartners att inspireras av för att tillsammans driva utvecklingen vidare.
 
5. Vilka vänder sig ditt föredrag till?
Byggbolag, Installatörer och Fastighetsbolag som är beredda att prova bygga på ett kostnads- och tidseffektivare och klimatsmartare sätt! Men även Industribolag som nu kan erbjudas ännu effektivare MRO och förrådslogistik.
 
 
Om Ahlsell
Ahlsell är ett ledande tekniskt handelsbolag med ett unikt kunderbjudande som ger professionella användare tillgång till ett omfattande utbud av produkter och relaterade tjänster inom vatten & avlopp, värme & sanitet, ventilation, isolering, el, kyl, bygg, verktyg samt förnödenheter och personlig skyddsutrustning. Ahlsell tillhandahåller ett brett sortiment av produkter som levereras till rätt plats, i rätt tid och till konkurrenskraftiga priser. Genom en kontaktperson har man som kund tillgång till rätt kompetens och över 100 000 lagerförda artiklar från ledande leverantörer. Ahlsell bistår också med service och råd för att förenkla sina kunders vardag. Idag omsätter Ahlsell-koncernen ca 31 MDR SEK, har nästan 5 700 medarbetare, mer än 240 butiker, tre centrallager och en av Nordens största webshoppar med en omsättning på nästan 6 MDR. I Sverige omsätter man ca 20 MDR, d.v.s. 2/3 av hela koncernens verksamhet.
 
Besök Ahlsells hemsida här: Ahlsell.se

 
 
Läs mer och anmäl dig till inspirationsdagen på denna länk:
Logistics for Change
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail