Steg två av byggprojektet planeras att vara slutförd till slutet av 2022/2023. Förutom byggandet av centralblocket är byggandet av det nya sjukhuset det största projektet i Haukeland någonsin. Området för det nya sjukhuset blir cirka 79 000 kvadratmeter när allt är klart. De totala investeringskostnaderna uppgår till cirka 5,4 miljarder SEK.

”Projektet, som kommer att vara i framkant när det gäller digitalisering och taktplanering har som alla stora projekt flera utmaningar, men logistiken är absolut en av de viktigare” berättar Anita Topdal, projektledare, Helse Bergen. Anita fortsätter ”Med Myloc Construction får vi ett verktyg som stödjer de krav projektet har på digitalisering och får full spårbarhet på våra materialflöden”. Hon fortsätter “Att Myloc Construction har varit enkelt att implementera är enbart en bonus, entreprenörerna har haft en positiv attityd till denna typ av logistikstyrning. Som projekt har vi som målsättning att ha ett helt digitalt arbetssätt och Myloc hjälper oss att uppnå det.”

”För oss är det inspirerande arbeta med projekt med så hög ambitionsnivå som Helse Bergen har med BUS2” säger Anders Eklund, ansvarig för Myloc Construction. Han understryker ”det är intressant att se hur naturligt Myloc Construction kan implementeras när projektet väljer att arbeta med takplanläggning, en metod som sprids alltmer.”

För mer information kontakta:

Kristian Brandseth, hovedprosjektleder Helse Bergen HF
Anita Topdal, Helse Bergen.
Anders Eklund, Myloc Construction.

Facebooktwitterlinkedinmail