Vi vill presentera vår fantastiska medarbetare Marcus Oknelid, författaren till boken om framtiden inom hjälpmedelslogistik. Marcus börjar närma sig sin första årsdag hos Myloc och det passar vi på att uppmärksamma lite extra. 

Marcus visste redan i högstadiet att det var en civilingenjörsexamen som väntade. Inriktningen blev så småningom elektroteknik vid LTH, och utbildningen gav honom en bred bas med fokus på problemlösning. När Marcus sen valde att skriva en masteruppsats inom produktion, logistik och marknad sökte han ett företag i logistikbranschen med ett spännande case.

Sökandet började som en chansning via Google Maps där Myloc dök upp bland resultaten för “Logistik”. Han fick kontakt med Lars Linus Eiring på Myloc Logistics och hittade förutom ett bra uppsatsämne också en dedikerad handledare. Marcus fick möjligheten att kliva rätt in i företaget och förslag från Myloc om att fördjupa sig i den nyutvecklade produkten Myloc Assistive Technology. När han började undersöka marknaden för hjälpmedelslogistik insåg han dessutom att området var relativt outforskat och att forskning med tekniskt perspektiv på hjälpmedelslogistik i princip saknades helt. 

Myloc Logistics hade hittat en marknad i stort behov av modernisering. Med många kommuner och regioner fast i utdaterade system samtidigt som det ställs nya och betydligt hårdare lagkrav kring spårbarhet. Det blev ett lärorikt första år där skillnaderna mellan teori och verklighet blivit tydliga enligt Marcus. 

“Det har varit väldigt häftigt att få ta del av mängden olika projekt som använder Myloc. Från specialiserade nischer som just hjälpmedelslogistik inom vården, till stora byggprojekt med Myloc Construction där enorma mängder material koordineras i vårt system. Och att jobba i vårt tighta team där vi lutar oss mot varandra och löser problem tillsammans.” 

Marcus ser Myloc Assistive Technology som ett stort steg framåt. Med logistik som grund för sin digitala lösning kan man styra och ha spårning ner på detaljnivå, och hantera komplexa kedjor utan svinn. Dessutom är det en perfekt tidpunkt för en ny lösning att komma in på planen då nuvarande standard inom vården har ett till två decennier på nacken och inte klarar av att hänga med utvecklingen med dagens krav. Inför nästa år ser Marcus fram emot att visa upp denna nya best practice och har höga ambitioner. 

“Jag tror att ett bättre system och nytt sätt att tänka kan ändra hur man jobbar med hjälpmedel i hela landet. En viktig del av vårt arbete är att anamma användarnas behov och lära ut effektiva arbetssätt för att optimalt använda Myloc. Att sprida helhetslösningen med digitaliserad logistik tror jag verkligen kommer hjälpa både de som arbetar i systemet och de i behov av hjälpmedel.”

Om du vill fördjupa dig i Marcus slutsatser finns hela hans masteruppsats tillgänglig att läsa och ladda ner här.

 

Facebooktwitterlinkedinmail