Bygglogistik möjliggör ett effektivare och hållbart byggande genom god materialplanering och samlade transporter. Elektroskandia och Myloc gör det nu ännu enklare för entreprenören att med ett knapptryck lägga en inköpsorder till Elektroskandia som via EDI direkt speglas till Mylocs molnbaserade bygglogistiksystem.

Genom integrationen mot Elektroskandias affärssystem förenklar Elektroskandia och Myloc för entreprenören att registrera och administrera ordern. I slutändan innebär detta en förenkling av hela byggprocessen. 

När entreprenören lägger en order till Elektroskandia speglas denna order automatiskt i Mylocs molnbaserade logistiklösning och leveransen går då att se direkt i Mylocs kalender och planeringsfunktion. 

I samband med avisering och leverans av ordern förs också information över från Elektroskandias system till Myloc. Detta innefattar leveranstid, information om antal kolli, innehåll och volymuppgifter för respektive kolli. Resultatet är att projektet vet exakt vad som förväntas komma från Elektroskandia. Detta förenklar både godsmottagningen och planeringen av eventuell inbärning av material. Varje kolli har en unik streckkod från Elektroskandia som man kan använda i Myloc för rapportering av mottaget material och även vid rapportering av inbärning till slutlig montageplats. Enkelt och effektivt!

 

Hög kvalitet och många andra fördelar

– Med Elektroskandia och Mylocs logistiklösning förenklar vi arbetet i byggprojekten genom styrning av material och resurser. Detta ger även möjlighet för projekten att dra fördel av digital orderläggning, säger Magnus Rydberg, produktchef på Myloc Construction. Genom integrationen får vi en mycket hög kvalité och noggrannhet av systemdata. Resultatet blir en komplett spårbarhet genom hela materialflödet; Från det att entreprenören gör beställningen hos Elektroskandia, till det att materialet är levererat och inburet på byggprojektet. Vi kan se när och av vem som hanterat materialet genom hela leveranskedjan. Full spårbarhet!

– Bygglogistik är nyckeln till ett effektivare och mer klimatsmart byggande. Genom denna integration gör vi det enklare för hantverkarna att få bygglogistiken att fungera i praktiken. Vi tar ett steg närmare ett hållbart byggande för personalen, samhället och klimatet säger Tove Hedengren, affärsutvecklare från Elektroskandia.

Potentialen med bygglogistik är stor både i termer av effektivitet, säkerhet, och miljö. Genom att göra materialinköpen till en integrerad del av bygglogistiken får man möjlighet att påverka och minska antalet leveranser till bygget.

Myloc Construction är en molnbaserad mjukvaruplattform som hjälper byggprojekten att styra material och logistikresurser ända från leverantören fram till slutlig montageplats i byggproduktionen.

För mer information kontakta:

Tove Hedengren, Elektroskandia Sverige AB
E-post: tove.hedengren@elektroskandia.se
Telefon: +46 19 19 84 99

Magnus Rydberg, Produktchef Myloc Construction
magnus.rydberg@myloc.se
Myloc AB

Facebooktwitterlinkedinmail