I början av året var det premiärträff för Myloc Logistics partnernätverk där vi samlar representanter från olika företag inom supply chain och logistik för att tillsammans diskutera och hitta lösningar för att ta branschen framåt. I en intervjuserie kommer vi nu att lyfta fram våra samarbetspartners och först ut är Paul Kleiby som driver konsultbolaget Network Logistics. 

1. Kan du berätta om dig själv och ditt arbete inom supply chain och logistik?

– Jag har mer än trettio års erfarenhet som logistikkonsult och har jobbat med företag inom många olika branscher, allt från bilindustrin till dagligvaruhandeln. Idag driver jag konsultbolaget Network Logistics och är även initiativtagare till evenemanget Logistiktrender Live och en populär logistiktrust. Jag lever och andas logistik kan man säga, säger Paul Kleiby. 

2. Network Logistics, vad är det för ett företag?

Network Logistics bildades för 22 år sedan och är ett nätverk som består av 30 konsulter. Vår organisation har tillgång till specialister inom många olika områden inom modern logistik vilket ger oss möjlighet att skräddarsy en unik lösning för varje kund och projekt vi är engagerade i, säger Paul Kleiby. 

3. Kan du berätta lite mer om hur ert arbete ser ut inför ett nytt projekt?

– Vi erbjuder framför allt konsulttjänster och lösningar för struktur och översyn av olika verksamheters logistikflöden. Inför varje nytt projekt ser vi till att sätta samman ett team av de konsulter som är bäst lämpade att lösa den specifika uppgiften. I själva arbetet utgår vi alltid från en grundläggande analys och bygger vår strategi och våra lösningar på fakta. Har man grunden rätt från början blir arbetet därefter betydligt enklare, säger Paul Kleiby. 

4. Du är medlem i Myloc Logistics partnernätverk. Vad ser du för potential i Mylocs supply chain-lösningar?

– Det händer mycket inom supply chain och logistik och det gäller för företagen att vara öppna för att effektivisera och implementera nya lösningar som kan möjliggöra det. Försörjningskedjorna blir allt längre och komplicerade och framtiden kommer att kräva lösningar som kan koppla samman alla aktörer och möjliggöra för samverkan över organisationsgränserna. I mina ögon är Myloc Logistics en riktig skatt som kan appliceras och effektivisera inom många områden. Som exempel kan man ju alltid genom Myloc Logistics lösningar få information om var en beställning befinner sig. Jag ser oerhört stor potential i Myloc och ser fram emot ett gemensamt arbete mot en effektivare och mer lönsam bransch, säger Paul Kleiby. 

5. Slutligen, vilka trender inom supply chain och logistik tror du kommer att ha störst påverkan på hur vi arbetar med supply chain och logistik?

– Vi har gått från lågkonjunktur till högkonjunktur och det märks. Man ser att det är mycket som driver på same day delivery och att företagen står på tå för att leva upp till marknadens ökade krav. Det dyker även upp helt nya bolag, med nya verktyg som revolutionerar hela branscher. Molntjänster som Myloc och appar som hjälper oss att styra våra aktiviteter i försörjningskedjorna kommer att slå igenom med kraft. Samtidigt är det många företag som ännu inte ser vad som ör möjligt och jag tror att vi bara sett början på utvecklingen inom supply chain och logistik, avslutar Paul Kleiby.
 
 
Vi tackar Paul Kleiby för hans kloka ord och insikter och ser fram emot ett fortsatt samarbete i Myloc Logistics partnernätverk. Här kan du läsa mer om Network Logistics och deras verksamhet: http://www.network-logistics.com/

 

Facebooktwitterlinkedinmail