Vi på Myloc tycker att det är roligt när studenter hör av sig och vill göra examensarbete och praktik hos oss. Här följer en intervju med Karolina Rossander som studerar till Internationell Handelslogistiker vid Hermods och gör sin LIA-praktik hos oss nu under våren.
 
LIA-praktik
 

Välkommen till Myloc! Du kan väl berätta lite om din bakgrund?

– Tack så mycket! Jag har tidigare erfarenhet av serviceyrken och efter några år som bland annat frisör och kock kände jag att jag ville vidareutvecklas. Logistik har länge varit ett intresse och när jag såg en annons om en utbildning till Internationell Handelslogistiker vid Hermods tvekade jag inte att söka. Nu är jag inne på min sista termin där jag fått möjlighet att ha LIA-praktik på Myloc.
 

Varför valde du att ha din LIA-praktik på Myloc?

Anders Bolin, en av Mylocs grundare, var föreläsare i en kurs i informationsteknik och det var då jag fick upp ögonen för Mylocs Supply Chain- och logistiklösningar. De hade ett projekt på gång med speditionsföretaget Ingstad som jag tyckte lät intressant och när det var dags för LIA-praktik pratade jag med Anders om jag kunde få vara med i projektet och så blev det. Man kan säga att jag jobbar med Myloc-delen på Ingstad och ser till att kommunikationen mellan företagen fungerar bra och att allt flyter på med implementeringen av molntjänsten Myloc Logistics.
 

Hur ser en typisk dag ut för dig i denna roll?

Ingen dag är den andra lik. Ena dagen jobbar jag med att bygga upp processkartor genom att intervjua medarbetare på Ingstad. Utifrån dem tar vi sedan fram processbeskrivningen med alla aktiviteter och implementerar den i Myloc Logistics. Sedan finns det andra dagar där jag sitter och skapar marknadsmaterial som Ingstad ska dela ut på en mässa eller affärsmöte. Man kan säga att mitt jobb är väldigt varierande och jag lär mig en massa nya saker varje dag.
 

Vad hade du för förväntningar innan LIA-praktiken började? Har Myloc levt upp till dem?

Jag gick in med ett öppet sinne men självklart hoppades jag på att kunna utveckla ett mer logistiskt synsätt, få djupare kunskap inom logistik och lära mig mer om hur man kan jobba effektivare med digitala lösningar. Från första dagen på Myloc kände jag att ”här skapas framtiden” och jag är oerhört glad över att vara just här på min LIA-praktik.
 

Slutligen, hur ser framtidsplanerna ut?

Nu är jag snart färdigutbildad internationell logistiker och jag har många tankar om vad framtiden. Min LIA-praktik är ett bra sätt att samla erfarenhet och komma på vad jag vill jobba med. Jag ser många möjligheter så vi får se vad som händer.
 
 
Vi tackar Karolina för en trevlig pratstund och önskar henne lycka till i projektet! Den 23 April håller Karolina och Ingmar Ingstad en av presentationerna på vår Inspirationsdag. Anmäl dig här: https://www.eventbrite.co.uk/e/digitaliserad-logistik-sa-enkelt-ar-det-tickets-43739985474
 

Facebooktwitterlinkedinmail