Myloc har inlett ett samarbete med Starke Cycles som till helgen lanserar framtidens leveransmaskin för grönare citylogistik. Molntjänsten Myloc Logistics kommer att implementeras för att göra lösningen ännu miljövänligare, effektivare och digital. Hela pressmeddelandet hittar ni nedan.
 
starke-logo-07-h-rgb-1024x306   myloctransp


 
Under helgens Copenhagen Bike Show lanserar Malmöföretaget Starke Cycles framtidens leveransmaskin för grönare och effektivare citylogistik – containerlastbärare på cykel.
Syftet är att ersätta lastbilar med betydligt miljövänligare cykelfordon och därmed kunna minska utsläpp, trängsel och buller vid leveranser i city som bara blir fler och fler i och med den snabbt växande e-handeln.
 

Det är framför allt e-handeln som skapar nya och högre krav på leveransfordon. Det är inte hållbart att andelen lastbilar ska stiga i samma takt så därför satsar vi på att kunna ersätta så många av dem som möjligt med cyklar, som är betydligt miljövänligare och säkrare för människorna som lever och rör sig där. Cykeln är ju dessutom det absolut snabbaste leveransfordonet i city, säger VD Johan Wedin.

 
Starke Cycles har patentsökt lösningen som de helt motiverat valt att kalla för framtidens leveransmaskin. Den kan enklast beskrivas som en containerlastbärare på cykel och har en maxbredd på 1 meter och maxlängd på 4 meter, där lastytans storlek motsvarar hela två lastpallar.
 
De utbytbara lastbärarna, olika containrar, och de små bakhjulen gör den helt unik på marknaden och oerhört flexibel för användarna. Cykeln både lastar och lossar själv och det är enkelt att byta lastbärare om man till exempel vill frakta sopor på morgonen och leverera skolmat på lunchen. Den drivs med batteri som håller en hel arbetsdag. Skulle framtidens kunder behöva längre batteritid kan de enkelt konfigurera om den så den anpassas efter deras behov.
 
Framtidens leveransmaskin är både en hårdvara och mjukvara. För att göra lösningen ännu miljövänligare, effektivare och digital har Starke Cycles nu även inlett ett samarbete med IT-företaget Myloc och implementerat molntjänsten Myloc Logistics.
 

Vi hade sedan tidigare system för att hålla koll på cyklisterna och cyklarna men inget för själva godset som ju är en oerhört viktig komponent. Myloc kunde komplettera vårt system med den lösningen så nu har vi en helt oslagbar leveransmaskin för framtidens citylogistik, säger Johan Wedin.

 
Inledningsvis lanseras cykeln på den europeiska marknaden men Starke Cycles får förfrågningar från e-handlare och åkeriföretag i hela världen.
 
 
Nils Wedin, Johan Wedin, Staffan Sölve
Nils Wedin, Johan Wedin och Staffan Sölve.
 
 
Framtidens leveransmaskin för e-handel
Framtidens leveransmaskin för grönare och effektivare citylogistik.
 
 
Om Starke Cycles:
Starke Cycles föddes ur behov som cykelåkeriet Movebybike hade. De behövde egen cykeltillverkning för att fortsätta växa och utveckla sin verksamhet och deras krav ledde fram till att Starke Cycles bildades 2017. Även andra företag som vill erbjuda effektivare och miljövänligare leveranser till sina kunder kommer nu att kunna köpa och använda cyklarna från Starke Cycles.
 

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Wedin, VD Starke Cycles
johan@starkecycles.com
 
Staffan Sölve, Projektledare Starke Cycles
staffan@starkecycles.com
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail