Den 19/5 står Myloc Logistics som värd för vårt nästa inspirationstillfälle över webben. Temat är “Digital Logistikproduktion 2.0” och inför livesändningen väljer vi att presentera våra talare, nedan, Christer Svensson, TPL Postnord.

Bakgrund:

Jobbat i olika ledande befattningar i transportbranschen i Sverige sedan början av 90-talet. På såväl större företag såsom DHL, PostNord men även mindre som LGT Logistics och LBC Frakt i Värmland.

Nuvarande uppdrag:

Strategisk transportchef på PostNord TPL med fokus på utveckling av TPLs transporterbjudande.

Utmaningar och planer i nuvarande ansvarsområde:

Säkerställa att TPL utvecklar attraktiva och kostnadseffektiva transportlösningar för sina kunder. I en tid när transportbranschen, primärt B2C, utvecklas i en snabb takt blir det extra utmanande. Här har TPL en stor fördel som transportöroberoende aktör, dvs vi kan samarbeta med olika aktörer som är duktiga inom speciella nischer.

Erfarenheter och uppfattning om digitalisering av logistikflöden:

Har ända sedan 90-talet fokuserat på att hitta användarvänlig teknik för att stödja transportprocesserna såsom utveckling av handdatorer och ruttplaneringssystem. Allt för att stödja effektiva och produktiva upplägg men även skapa möjligheter för kunden att känna delaktighet i transporten med hjälpa av statusinformation, såväl proaktivt som uppföljningsmässigt.

Vi du läsa mer och anmäla dig till inspirationstillfället den 19/5? Klicka då här!

Facebooktwitterlinkedinmail