Under året har Myloc berikats med flera nya medarbetare. En av dessa är vår Key Account Manager Mattias Eriksson som har mer än 25 års erfarenhet av arbete inom Supply Chain. Han är redan igång med flera kundprojekt och agerade även moderator på vår inspirationsdag i Malmö härom veckan. Vi ställde några frågor för att lära känna honom bättre.
 

1. Välkommen till Myloc! Du kan väl berätta lite om dig själv och din bakgrund inom Supply Chain?

Tack så mycket. Jag är en 46-årig logistiker med över 25 års operativ erfarenhet av Supply Chain-utveckling i alla dess former, allt från montage och konstruktion till ledning och utveckling av interna och tredjeparts företag. Mitt arbete utgår från en holistisk syn på försörjningskedjan, slutresultatet med funktionen för kunderna. Jag har en bakgrund från SAAB, adidas, PostNord och nu senast Runsvengruppen/ÖoB som logistikchef.
 

2. Vad var det som fick dig att vilja jobba på Myloc?

Det som fick mig intresserad var dels att jag är övertygad om att våra Supply Chain-lösningar är framtiden, dels för att jag får jobba med ett oerhört kompetent team där vi kan lära mycket av varandra. Jag tror att om Mylocs lösningar nyttjas på rätt sätt är vi väldigt nära logistikens heliga graal!
 

3. Vad känner du främst att du kommer att bidra med?

Jag har jobbat mycket med arbetsrätt, organisation, automation och fysiska processer men kan inte mycket om programmering och utveckling av systemen. Jag tror att min praktiska erfarenhet av Supply Chain-utveckling i kombination med Mylocs IT-kompetens kommer att kunna vara till stor fördel för kunderna.

4. Berätta mer om din nya roll på Myloc

I min roll kommer jag att kombinera försäljning med affärsutveckling. Jag tror att vi tillsammans kommer att kunna väcka ett enormt intresse för hur våra kunder kan bli effektivare och mer agila. Resultatet kommer att synas hos de kunder som adopterar förståelsen för hela arbetsprocessen och det kommer att vara vår allra största värdeskapare.

5. Vad är din bild av utvecklingen inom Supply Chain?

Jag är övertygad om att vi står inför ett paradigmskifte inom Supply Chain. Vi behöver bli mer aktivitetsbaserade och bli bättre på att agera där det för stunden behövs. Tillverkningsindustrin har etablerade rutiner och processer där lean-arbetet är välutvecklat och produktionen effektiv. Andra branscher har försökt efterlikna detta, med varierande resultat. Utmaningen ligger i att hitta verktyg som gör det möjligt att kontrollera och dela information mellan olika aktörer i kedjan, för att kunna ta rätt beslut, hålla god kvalitet och jobba effektivt genom hela processen. Grunden för detta är kommunikation. Myloc är ett verktyg som kan möjliggöra detta. Jag ser fram emot att vara med på en spännande resa där vi revolutionerar en hel bransch!
 
Vi önskar Mattias lycka till och är glada att ha honom med i teamet!
 

Facebooktwitterlinkedinmail