Den 6 maj anordnar Myloc en inspirationsdag i Stockholm med tema Cloud Logistics – erfarenheter och möjligheter. I en intervjuserie kommer vi att presentera föreläsarna och först ut är Jenny Olsson från ÅF som kommer att hålla föredraget ”Från att lösa logistikproblem till ökad effektivitet i byggandet”.
 

Kan du berätta om ÅF och er logistiksatsning?

ÅF och Pövry är nu ett gemensamt bolag vilket innebär att vi är över 16 000 experter inom teknik, design och rådgivning runtom i världen. På ÅF är vi cirka 80 personer som jobbar inom Supply Chain Management, med utgångspunkt från Göteborg, Stockholm och Malmö. Inom sektionen har vi expertis inom allt från till exempel simulering och layoutdesign till verksamhetsutveckling och citylogistik. ÅF har ett mycket givande samarbete med Myloc som jag kommer berätta mer om under inspirationsdagen!
 

Vad har du själv för bakgrund?

Jag har en bakgrund från Industriell ekonomi på Chalmers och master inom Supply Chain Management. På ÅF har jag jobbat i olika projekt, främst med bygglogistik, lager-och transportupphandlingar samt processkartläggning inom olika branscher.
 

Vad kommer du att prata om på inspirationsdagen Cloud Logistics?

Jag kommer att prata om det uppdrag som ÅF har, tillsammans med Myloc och DB Schenker, som logistikpartner till Region Västerbotten för ombyggnationen av Norrlands Universitetssjukhus. Jag kommer att berätta mer om hur vi tack vare en grundlig logistikanalys och förändringsledning implementerat en logistiklösning där flödet av byggmaterial in och ut från sjukhusområdet är digitaliserat, spårbart och effektiviserat. Vi mäter logistiken kontinuerligt och jag kommer dela med mig av vilka effekter vi kan se av logistiklösningen som nu varit i drift sedan mars 2018.
 

Vad får du för tankar när du hör Cloud Logistics som är inspirationsdagens tema?

Jag tänker på alla möjligheter som digitaliseringen skapar, inte minst för logistiken och samarbetet mellan aktörer inom ett supply chain nätverk. Det ska bli roligt att dela med mig av ÅFs erfarenheter inom detta och jag ser även fram emot att bli inspirerad av möjligheter som andra företag fångat såväl inom byggindustrin som i andra branscher.
 

5. Varför ska man komma och lyssna på dig?

Mitt föredrag vänder sig till dem som jobbar inom byggbranschen, eller genomför upphandlingar kopplade till byggprojekt, och precis som jag är övertygade om att det finns en stor potential att fånga. Är man nyfiken på nya arbetssätt och processer som möjliggör bättre produktivitet, lönsamhet, hållbarhet och resursoptimering så ser jag fram emot intressanta diskussioner kopplat till det jag kommer berätta om.
 
Vi tackar Jenny för en trevlig intervju och ser fram emot att ta del av hennes presentation den 6 maj!
 
Läs mer och anmäl dig till inspirationsdagen på denna länk:
Cloud Logistics – erfarenheter och möjligheter
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail