Intervju med Mylocs VD Lars Eiring som berättade närmare om året som gått och förväntningarna på 2019.
 

1. Hur skulle du i korthet summera 2018?

Det har varit ett bra år där vår omsättning har ökat, vi har förbättrat vårt resultat och anställt. Vår licenstillväxt har varit fortsatt god med en ökning på 60% på våra molntjänster. Vi ser tydligare att förädlingen från att vara endast konsultbolag till produktbolag gynnar oss och det känns som att 2018 var ett år då molntjänster på riktigt etablerats på marknaden. Man pratar även mer om digitalisering och hur man ska förändra processer. Här har vi både vår största möjlighet och vårt största hinder då kompetensen och viljan att förändras kan skilja sig betydligt mellan företagen. Det blev även en del arbete med GDPR där vi och våra kunder fått prioritera detta mer än förväntat på grund av osäkerheten vad som gäller.
 

2. Är det några nyheter inom Myloc som du särskilt vill lyfta fram?

– Vi har en ny kollega, Daniel, som har en viktig roll ute hos kunderna där han utbildar och hjälper dem att jobba effektivt med våra lösningar. Vi har också fått ut våra appar på ett bra sätt. Både Myloc Logistics Go och Myloc Construction Go har tagits väl emot av användarna och nu vill vi fortsätta möta deras efterfrågan med mer funktionalitet i apparna. Rent varumärkesmässigt märker vi att det är fler som hört talas om våra lösningar. Vi får fler spontanförfrågningar än tidigare vilket är jättekul. Våra webinarier har varit en viktig del i vårt marknadsarbete och dessa kommer vi såklart att fortsätta med, inte minst för att sprida kunskap då vi ser att det uppskattas.
 

3. Hur har utvecklingen sett ut inom våra olika affärsområden?

Vår inbrytning på hamnarna, Helsingborgs Hamn och Iggesunds Skärnäs Hamn, känns väldigt spännande. Vi uppfattas mer och mer som det produktionssystem för logistik som vi faktiskt är vilket är positivt. Citylogistiken är ett annat område som blommat ut och det är tydligt att miljöbiten är starkt i fokus för många aktörer. Det ser vi både från våra kunder och partners som Ragn-Sells och MOVEBYBiKE. Inom bygg kan vi nu se effekten av förändringsarbetet, att allt fler byggherrar och fastighetsägare förstår värdet av våra bygglogistiklösningar och den kompetens vi kan bistå med. Vår konsultverksamhet går fortsatt framåt och vi har många spännande projekt igång inom olika områden.
 

4. Vi har haft två inspirationsdagar, i Stockholm och Malmö, hur har responsen varit?

Vi har fått bra respons på båda inspirationsdagarna. I Malmö hade vi ett mer nischat tema än vi haft tidigare, logistik för smarta städer. Vi jobbade med begreppen plan, build, live där vi kunde visa att Myloc finns med i alla led i utvecklingen av en stad. Här blev det ett rekordstort intresse med många besökare och bra talare. Vi fick bra feedback, samtidigt som ett nischat tema kanske innebar att vi missade en del kontakter vi gärna hade velat ha med. Under 2019 kommer vi att anordna fler evenemang med nya fräscha teman.
 

5.Hur ser förväntningarna och planerna för 2019 ut?

Att fler, inom alla våra affärsområden, ska se nyttan av våra lösningar och vilja bli kunder. Inom Construction hoppas vi att 2019 blir året då byggarna förstår att man kan bygga smartare och effektivare med digitala verktyg. Vi vill även utöka samarbetet med våra partners och ännu mer stötta dem i deras affärer. När det gäller våra molntjänster kommer vi att fokusera mycket på användarupplevelsen, att möta användarna och ta del av deras feedback och idéer och på så vis fortsätta utvecklas tillsammans med dem.
 
Vi tackar Lars Eiring för pratstunden och ser fram emot en uppföljning.
 

Facebooktwitterlinkedinmail