Vi på Myloc är glada över vårt samarbete med ÅF och DB Schenker och det nya uppdraget åt Norrlands Universitetssjukhus. Läs hela pressmeddelandet nedan (Ursprungligen publicerat på ÅFs hemsida).


ÅF har vunnit uppdraget att ansvara för all bygglogistik i om- och nybyggnationen av Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

Uppdraget omfattar logistikledning och samordning av transporter inom sjukhusområdet och utförs i samarbete med DB Schenker och it-företaget Myloc.

Vi är mycket stolta över det förtroende vi fått och ser det som ett bevis på vår förmåga att paketera olika spetskompetenser i en helhetslösning för att skapa största möjliga kundvärde, säger Pär Ström, affärsansvarig på ÅF.

ÅFs logistiklösning är ett modulbaserat koncept som i det här uppdraget består av ett bygglogistikcenter för samordning av transporter samt ett gemensamt IT-stöd för styrning av alla aktiviteter. ÅF ansvarar för konceptdesign, logistikledning och projektledning, DB Schenker står för logistiktjänster och Myloc utvecklar IT-stödet.

Det finns mycket tid och pengar att tjäna på smarta leveransflöden, speciellt i den här typen av stora sjukhusprojekt där flera byggentreprenader ska samsas med ordinarie verksamhet på en begränsad yta, säger Petter Wadmark, projektledare på ÅF.

Uppdraget påbörjas i december 2017 och beräknas pågå till 2022. Uppdragsgivare är Västerbottens Läns Landsting.

Sedan tidigare har ÅF även utfört uppdrag åt Norrlands universitetssjukhus inom el, byggkonstruktion och medicinska gaser.

Facebooktwitterlinkedinmail