Byggföretaget Arcona ligger långt fram med sin bygglogistik. Vi intervjuade Rasmus Linge, operativt ansvarig för koncernens logistikbolag CS Logistics, som berättade om hur Myloc Construction hjälper dem med effektiv leveransplanering och samverkan mellan entreprenörer och leverantörer i projekten.
 
Visionen hos CS Logistics är att ligga i framkant med effektiv bygglogistik. För att lyckas krävs att man vågar förändras och implementera nya lösningar. Rasmus Linge berättar om potentialen med deras satsning.
 
Genom att jobba strukturerat och strategiskt med vår bygglogistik skapas flera fördelar i form av säkrare arbetsmiljö, bättre kontroll och en snabbare byggproduktion med sänkta byggkostnader, berättar Rasmus Linge.
 

Digitalt logistiksystem och app för byggprojekt

CS Logistics arbetssätt bygger på detaljerad planering och god framförhållning. För att få bättre kontroll och möjlighet till samverkan mellan olika entreprenörer och leverantörer används Myloc Constructions molnbaserade logistiksystem och app.
 
Vi ser ett stort värde med att använda Myloc Construction som IT-stöd och arbetsverktyg i våra projekt. Framför allt då systemet möjliggör att alla kan se samma information, alltid i realtid. Till skillnad mot till exempel Exceldokumenten som ofta används i byggprojekt kan man lita på att det som Myloc visar är korrekt, berättar Rasmus Linge.
 
CS Logistics använder Myloc som en heltäckande lösning genom hela byggprocessen med leveransplanering och styrning av transporter, resurser och material.
 
Av erfarenhet vet vi att resultatet blir ännu bättre när man använder Myloc som en helhet och inte enbart leveranskalender. Vi använder Myloc i stor utsträckning även för att sammanställa information för utvärdering och uppföljning av olika delar i vårt arbete, berättar Rasmus Linge.
 

Framtidens byggprojekt

Digitaliseringen av byggbranschen har nu tagit fart på riktigt och Rasmus Linge ser stor potential för framtidens byggprojekt och CS Logistics arbete för effektivare bygglogistik.
 
Vi är bara i början av en lång utvecklingsprocess och jag tror att appar och molntjänster kommer fortsätta digitalisera olika delar av byggproduktionen. Planering och överblickbarhet kommer att få allt större betydelse och där är Myloc redan helt rätt på det med samverkansplattformen och styrning av olika resurser, säger Rasmus Linge.
 
Vi tackar Rasmus Linge för en trevlig intervju. Avslutningsvis vill han dela med sig av sina bästa tips för effektiv bygglogistik.
 
1. Planera och investera i tidiga skeden och var väl förberedd på alla möjliga scenarion i byggprocessen.
2. Sätt upp mätbara produktivitetsmål
3. Använd verktyg för att samla in data på allt ni gör. Analysera och följ upp för att se hur ni kan förbättra och effektivisera arbetet.
 

Snabbare byggprojekt
 

Facebooktwitterlinkedinmail