Myloc AB har tillsammans med Brunkeberg Systems AB utvecklat ett helt nytt koncept som effektiviserar byggandet av höga hus – Accelerated Tall Building Construction.

Bygglogistik och materialförsörjning blir allt svårare. Inte minst i stadsmiljö där krympande ytor som kan användas som upplag, begränsad framkomlighet och brist på resurser blir allt mer påtagligt. Att dessutom bygga på höjden och hantera alla de utmaningar som den vertikala logistiken medför innebär ytterligare flaskhalsar som riskerar att ge upphov till att projekten försenas och kräver mer resurser.

Med anledning av detta har Myloc tillsammans med Brunkeberg Systems utvecklat ett helt nytt koncept som effektiviserar byggprojekt av hus med fler än tio våningar, Accelerated Tall Building Construction (ATBC). ATBC eliminerar flaskhalsar i den vertikala logistiken och möjliggör fokusering på övriga byggaktiviteter.

Brunkeberg System är ett patenterat system som möjliggör effektivare vertikal bygglogistik tillsammans med en revolutionerande metod för snabbare och säkrare installation av elementfasader.

Myloc® Construction är en molntjänst som hjälper projektledningen att enkelt och effektivt samordna leveranser och materialstyrning. Kombinerat med Brunkebergs teknologi för fasadmontering och vertikala lyft blir detta en helhet som skapar helt nya möjligheter för den som bygger på höjden.

– Det är inspirerande att få vara med och flytta fram gränserna ytterligare för effektiv bygglogistik. Antalet höga hus som är planerade ökar snabbt i Norden och vi vill kunna erbjuda möjligheten för våra användare och kunder att kombinera Brunkebergs innovativa teknik med Myloc® Construction, säger Anders Eklund, marknadschef på Myloc.

Även Henrik Ljungdahl, affärsutvecklare på Brunkeberg, välkomnar samarbetet.

– Jag ser att samarbetet med Myloc styrker vår närvaro i projekten när det kommer till effektivisering av logistik. Då vi är med i tidiga diskussioner i projekten för att hitta en fasadlösning så ser jag även att vi tillsammans med Myloc kan erbjuda en helhetslösning för effektiv materialförsörjning. Tillsammans kan vi erbjuda en innovativ och unik lösning för logistikflöden i dagens urbaniserande samhälle.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Eklund, marknadschef Myloc AB
anders.eklund@myloc.se
+46 70-325 63 86

Henrik Ljungdahl, affärsutvecklare Brunkeberg Systems AB
Henrik.ljungdahl@brunkeberg.com
+46 70-245 68 91
 
 

Facebooktwitterlinkedinmail