Varje månad kommer vi på Olivetree och Myloc att lyfta fram en av våra externa partners och investerare, och först ut är vår styrelseordförande Lennart Pihl.
 

1. Du har flera engagemang kring logistik – varifrån kommer det intresset?

– Min grundsyn är att det idag finns stor potential för lösningar som kan bidra till att företag kan effektivisera inom supply chain. Logistikbranschen ligger relativt sett efter många andra branscher när det gäller att ta tillvara möjligheter med digitalisering. Delvis har det säkert berott på att de befintliga systemen inte hängt med i den snabba utvecklingen av logistikflödena i en alltmer globaliserad värld. Att få vara med och ta tillvara på möjligheterna är både inspirerande och spännande.
 

2. Vad är din syn på utvecklingen inom supply chain?

– En iakttagelse jag kunnat göra under åren är att många branscher är långt underutvecklade när det kommer till just supply chain och logistik. Man har varit bra på att automatisera inom områden som produktion och administration, men supply chain har kommit i fokus först nu de senaste fem-tio åren. Här finns ju en enorm potential för företagen!
 

3. Vad var det som fick dig att intressera dig för Myloc?

– Som jag ser det representerar Myloc ett helt nytt koncept på marknaden, inom ett område med enorm potential. Supply chain blir allt mer komplext och en allt viktigare framgångsfaktor, särskilt inom vissa branscher, och för mig är det en självklarhet att allt fler företag kommer att behöva lösningar som Myloc.
 

4. Vad har du själv för bakgrund inom supply chain?

– Jag har egentligen ingen direkt bakgrund inom supply chain, men har alltid intresserat mig för det området. Det var först 2008 jag fick möjlighet att verkligen fördjupa mig inom supply chain, logistik och transport när jag blev interim-VD för Green Cargo, och året därpå även invald i bolagets styrelse.
 

5. Vad tror du om framtiden för Myloc?

– Utvecklingen och automatiseringen inom supply chain har bara börjat, och jag tror att fler företag inser nyttan och även behovet av smarta IT-system som Myloc Logistics och Myloc Construction (skräddarsytt logistiksystem för byggbranschen). Jag ser fram emot att fortsätta följa Mylocs framgångar och etablering i Sverige, Norden och på sikt även Internationellt.
 

Vi tackar Lennart Pihl för en trevlig intervju, och är glada över att kunna ta del av hans industriella erfarenhet och framför allt engagemang som är oerhört värdefullt för oss i etableringen av Myloc.
 

Facebooktwitterlinkedinmail