Myloc inleder ett nytt samarbete med Helsingborgs hamn som valt att implementera molntjänsten Myloc Site Logistics för att komma närmare sina kunder och deras flöden och uppnå ökad effektivitet och digitalisering av hamnens logistik.

Myloc arbetar hela tiden med att utveckla lösningar som skapar effektivare Supply Chain och logistikflöden. En viktig del i arbetet är att inleda strategiska samarbeten med andra aktörer i branschen. Idag kan vi stolt presentera Helsingborgs Hamn som ny kund.

Helsingborgs Hamn är Sveriges näst största containerhamn efter Göteborgs Hamn och har en årlig godshantering på 8 miljoner ton och cirka 700 dragfordon som passerar hamnens centralgate varje arbetsdag. För att öka effektiviteten, få ökad kontroll och enkel tillgång till statistik och viktiga KPI:er har de valt att inleda ett samarbete med Myloc.

Ett orderbaserat arbetssätt och möjlighet att bygga processer i systemet utifrån hamnens egen hantering gjorde molntjänsten Myloc Site Logistics till bästa alternativet utifrån Helsingborgs Hamns kravspecifikation.

Med Mylocs molntjänst Myloc Site Logistics får Helsingborgs Hamn ett innovativt system för verksamhetens logistikflöde. Genom Myloc kan de även komma närmare sina kunder och deras flöden genom att de nu kan samarbeta sömlöst mot gemensamma data.

Genom scanning direkt in på lagerplats kan man enkelt spåra och få full kontroll på var olika typer av gods lagras och placeras på hamnens magasin. En digital arbetslista gör det också enkelt för samtliga användare att smidigt få tillgång till sina dagliga uppgifter på ett och samma ställe.

En viktig del i lösningen är också den gemensamt framtagna uppdragskalkyl som ihop med Myloc Intelligence (baserat på QlikSense) skapar ett starkt verktyg för uppföljning, kalkylering och översikt på verksamheten som helhet.

Jonathan Nilsson, systemförvaltare och projektledare på Helsingborgs Hamn, välkomnar samarbetet.

 

Vi såg stor potential i Myloc Site Logistics då systemet är orderbaserat med goda uppföljningsmöjligheter. Genom Myloc kan vi digitalisera och effektivisera arbete som tidigare skötts manuellt och krävt mycket tid. Det skapar ett stort värde för både Helsingborgs Hamn och våra kunder. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete med ambitionen att Myloc ska bli verksamhetens system där alla inblandade ska känna sig delaktiga i vidareutvecklingen av en redan stark lösning.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:


Lars Eiring, VD Myloc
lars.eiring@myloc.se

Jonathan Nilsson, systemförvaltare Helsingborgs Hamn
jonathan.nilsson@port.helsingborg.se

 
 

Om Myloc:

Myloc utvecklar digitala molnbaserade lösningar för effektivare Supply Chain och logistikflöden. Samtliga inblandade aktörer i en försörjningskedja kan kopplas ihop i ett och samma system där de i realtid kan dela information och samverka kring alla aktiviteter. Myloc används med fördel inom flera affärsområden såsom Sitelogistik, citylogistik och bygglogistik.

Om Helsingborgs Hamn:

Helsingborgs Hamn är en containerspecialist och ett logistiknav av riksintresse. Som en av Sveriges viktigaste hubb för import och export är hamnen av stor vikt för många stora transportflöden. Dessa ger upphov till omfattande fartygstrafik, lastbilstrafik och lagring. Med erfarenhet sedan 1969 hanteras drygt 8 miljoner ton gods / 365 000 TEU:s om året. Med sin unika placering i expansiva Öresundsregionen med väl fungerande järnvägsnät och i skärningspunkt mellan två europavägar är hamnen den näst största containerhamnen i Sverige.

 

Facebooktwitterlinkedinmail