Johan Svensson har jobbat som logistikansvarig i många innerstadsprojekt, där förutsättningarna är mycket utmanande och begränsande. För att enklare samordna olika pågående projekt, med leveranser och materialstyrning till olika entreprenader, har han haft stor nytta av logistiksystemet Myloc Construction.

Johan är utbildad byggingenjör vid KTH, och har sedan sin examen för sex år sedan jobbat som konsult och ansvarig logistiker i många olika byggprojekt. Sedan ett år tillbaka driver han sin egen verksamhet JSV Logistiksamordning AB. Som person är han driven, resultatinriktad och på ständig jakt efter nya möjligheter till bättre och effektivare bygglogistik.

Av de byggprojekt han jobbat med har flertalet varit i innerstadsmiljö som är särskilt utmanande då olika aktörer måste samarbeta på ett område med mycket begränsade förutsättningar.

– Här krävs att man har ett helhetstänk. Man vill ha en så effektiv byggproduktion som möjligt, men samtidigt se till att övrig verksamhet som pågår i anslutning till byggarbetsplatsen kan flyta på som vanligt, säger Johan.

Bättre bygglogistik med Myloc Construction

För att enklare planera och samordna leveranser och materialstyrning till olika pågående projekt och entreprenader på området används det heltäckande logistiksystemet Myloc Construction i flera av hans byggprojekt.

Myloc Construction är ett molnbaserat logistiksystem som möjliggör för alla inblandade aktörer i byggprojekt att samarbeta och dela information på ett och samma ställe, när som helst och var som helst. I innerstadsmiljö finns det oftast bara en transportväg in till byggarbetsplatsen, vilket ofta orsakar långa transportköer. Genom Myloc kan man planera och styra transporterna och se till att allt material smidigt kan levereras till rätt plats och i direkt anslutning till att det ska användas.

Johan jobbar just nu som inhyrd konsult hos Locum och ansvarig för logistiksamordning på bygget av Framtidens SÖS, ett omfattande bygge vid Södersjukhuset i Stockholm. Bygget av en ny behandlingsbyggnad, ny vårdbyggnad och en ny försörjningsbyggnad är en del av Stockholms läns landstings satsning på framtidens hälso-och sjukvård i länet. Även här används Myloc.

– I sjukhusprojekt är det särskilt viktigt att bygglogistiken, transporterna och materialhanteringen fungerar då det kan handla om patientsäkerheten då ambulanser inte kan ta sig fram, säger Johan.

För Johan är det en självklarhet att logistiksystem som Myloc ska användas i byggprojekt då det både ökar säkerheten runt byggarbetsplatsen och bidrar till en effektivare byggproduktion. Men byggbranschen i sig är konservativ och inte alltid öppen för att implementera nya lösningar och arbetssätt. Johan tror på en större öppenhet då det finns stor potential att minska kostnaderna för att bygga hus, inte minst genom effektivare logistiksamordning.

Vi tackar Johan för ett inspirerande möte och ser fram emot ett fortsatt bra samarbete. Vill du komma i kontakt med Johan når du honom enklast på johan@jslogistiksamordning.com

 

Facebooktwitterlinkedinmail